28,15,0,50,1
Carrosserie Hoogveld
Cinéma Albert

Wedstrijdverslag: Heren

WedstrijdverslagIk heb me laten vertellen dat een wedstrijd overtuigend winnen niet in de genen van de heren van de Dendermondse handbalclub zit.
Met de twee vorige wedstrijden in gedachten, en na wat ik dit weekend gezien heb, kan ik die stelling alleen maar beamen.
Drie weken op rij zijn we duidelijk de betere ploeg, maar schieten we ons maar al te vaak in de eigen voet.

De wedstrijd begon nochtans opnieuw bijzonder sterk. Het jeugdige Brasschaat, tegenstander van de dag, wist in verdediging niet waar eerst kijken. Ook aanvallend vonden ze moeilijk de openingen in ons betrouwbaar verdedigingsblok.

Oefenrondje voorbij, enkele doelpunten voor (6-2 na 10') , mooi combinaties gezien... Trainer tevreden!

Spelers ook (te snel) tevreden? Of een kleine dip in de concentratie? Brasschaat kwam terug in de wedstrijd.

Onze verdediging begon het moeilijker te krijgen met de beweeglijke Robbe Van Winckel en ook de shots van rechterhoek Olivier Vangeel belandden telkens in de netten. 8 - 8 na 23'.
Het gevaar dat wij creëerden kwam voornamelijk van individuele acties. Voldoende om een kleine voorsprong te verdedigen, te weinig om de tegenstander helemaal uit te tellen.
Met het inbrengen van Jens kwam er eindelijk weer wat beweging in de ploeg voor een kleine eindspurt aan het einde van de eerste helft.

15-13 tussenstand na 30 minuten spelen.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, helaas deze keer zonder een sterke eerste 10 minuten.

Brasschaat kwam terug langszij.18-18 na 41 minuten spelen.
Onze heren bleven vechten voor elke bal. Het spel was niet altijd tactisch en technisch hoogstaand; We bleven wel efficiënt en kwamen nooit op achterstand.

Na een hectisch slot pakken we voor de derde keer op rij de twee punten na een spannende wedstrijd. Eindstand : 29 - 27.
Op bepaalde momenten in de wedstrijd merk je dat onze jonge kern wat ervaring mist om van tijd tot tijd wat rust in de ploeg te brengen. Maar op jeugdig enthousiasme kan je ook wedstrijden winnen natuurlijk!

Over drie weken spelen we de de derby op verplaatsing in en tegen Aalst. Hopelijk kunnen we op de steun van onze supporters rekenen voor een ongetwijfeld spannende wedstrijd.